14

апр

ribbon

Зам.-председател на Европарламента е обвинена в плагиатство

Силвана Кох-Мерин може да последва съдбата на немския военен министър

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Само месец след оставката на германския министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг, последвала скандала около плагиатството на докторската му дисертация, още една политическа кариера е застрашена – тази на Силвана Кох-Мерин от партията на либералите.

Също както в случая с Гутенберг, срещу Кох-Мерин, която е заместник-председател на Европейския парламент, са отправени упреци, че е преписвала пасажи в докторската си работа, без да посочва съответните източници, съобщи Дойче веле.

Според сайта VroniPlag Wiki плагиат са най-малко 20 страници от докторската дисертация на Кох-Мерин, състояща се от общо 227 страници. Темата на дисертацията е “Исторически валутен съюз между икономиката и политиката”. Философският факултет към университета в Хайделберг проверява анонимните упреци за плагиатство, комисия от факултета е започнала с проверката на дисертацията. Ако упреците се потвърдят, университетската комисия ще предприеме нужните мерки. “Ð’ най-лошия случай на Силвана Кох-Мерин може да бъде отнета докторската титла”, заяви ректорът на университета Бернхард Айтел.

Политическият анализатор Вернер Балзен смята, че случаят може да съсипе политическата кариера на Кох-Мерин и то тъкмо в момент, когато популярността на депутатката особено сред младите привърженици на Свободно-демократическата партия силно нараства. “Кох-Мерин до голяма степен олицетворява модерното крило на своята партия”, казва Балзен. Според него упреците в плагиатство, отправени към Кох-Мерин, действително могат да сложат край на обещаващата й кариера в политиката в момент, когато партията се намира в процес на реформи след последното си поражение в регионалните избори.

Залезът на Гутенберг.


Подобни публикации