7

дек

ribbon

Ерата “Балъков” за “Акулите” свърши

Митко Събев сам ще финансира клуба

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Красимир Балъков, заедно с помощник треньорите Илия Груев и Йончо Арсов напускат “Черноморец – Бургас”, съобщиха от клуба. Основната причина е, че част от акционерите на “Петрол холдинг” не подкрепят идеята за издръжката на футболния клуб. Бюджетът му ще бъде редуциран, което слага кръст на амбициозната петгодишна програма за развитието на “Акулите”, приета с идването на Красимир Балъков в Бургас.

С решение на Съвета на директорите на клуба договорите с тримата са разтрогнати, като в същото време ръководството изказва своята благодарност на спортно техническия екип, който за две години начело на отбора, направи всичко по силите си да издигне равнището на футбола в Бургас и марката „Черноморец”.
Ð’ официалното съобщение се посочва, че оттук нататък финансирането на клуба ще се осъществява от президента на ПСФК „Черноморец – Бургас” – Митко Събев. Според класацията на в. “Пари”, той е вторият най-богат българин с над 400 млн лв.
Според различни източници годишният бюджет на “Акулите” ще се свие до 4 милиона лева. Много е възможно Петър Хубчев да поеме отбора.
“Уверяваме спортната общественост на град Бургас и многобройните привърженици на отбора, че клубното ръководство ще направи всичко възможно, футболният отбор на „Черноморец – Бургас” да продължи да играе значима роля в първенството на страната и да преследва високи цели.”, се казва в изявлението.


Подобни публикации