28

яну

ribbon

Диневи осъдиха държавата за спрян ток

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

1300 лв. на братя Диневи трябва да плати Регионалната дирекция за строителен контрол, постанови Административният съд в Бургас, заради затваряне на пристанището им и спиране на тока. Делото е заведено от фирмата на Динко Динев – “Куентин” ЕООД в края на миналата година, когато РДНСК запечата пристанището “Марина Диневи” и разпореди да се спре тока.

Мотивите на строителния контрол бяха, че пристанището няма удостоверение за въвеждане в експлоатация – Ñ‚.нар. акт 16 и няма право да работи.
От фирмата на братя Диневи тогава заявиха, че актът на РДНСК няма нищо общо с пристанищните съоръжения, а засяга само няколко обслужващи постройки. С акта си РДНСК забранява ползването на Тилна обслужваща застройка, Кафе -клуб; Обществена сграда; хотел „Палас”- МАРИНА ДИНЕВИ, включващ: хотел „Палас” – Марина Диневи, ресторант „Палас”, ресторант „Адмирал”, Лоби-бар „Палас” Казино, конферентна зала, фризьорски и козметичен салон, масажен салон, магазин за бутикови изделия, офиси”, Комбиниран детски и плувен басейн”, намиращ се в гр.Свети Влас, общ.Несебър, УПИ І-358 /ПИ 11538.502.358/ в кв.51 по плана на гр.Свети Влас – юг.

Пред Административния съд в Бургас братя Диневи обжалваха и предварителното изпълнение – Ñ‚.е. спирането на тока, и самия акт на РДНСК, обявяващ сградите за незаконни. По делото е била назначена и експертиза. Според адвокатите на братя Диневи, строежът е напълно законен, тъй като въвеждането му в експлоатация е трябвало да стане от община Несебър, а не от РДНСК.

Юристите посочват, че дружеството си плаща данъците и таксите, включително и акваториална такса. Това становище е било изцяло възприето от председателя на Административния съд Атанас Вълков, който води делото.

“Направихме всичко възможно да си защитим позицията, по предварителното изпълнение – спирането на тока, стигнахме чак до Върховния съд, защото там имахме право да обжалваме, но загубихме и двете дела – както за тока, така и същинското, с което забранихме ползването”, коментира шефът на РДНСК Георги Георгиев. Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Подобни публикации