13

дек

ribbon

Граничари от 6 държави посадиха 6 кедъра в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Представители на Гранична полиция от Румъния, Русия, Украйна, Грузия, Турция и България засадиха ритуално 6 кедъра в Морската градина на Бургас. Те взеха участие в тринадесетата поред среща на Граничните брегови охрани от Черноморския басейн. Гостите разгледаха с интерес експозицията „Макети на кораби“, предоставени от Бургаската и Варненска корабостроителница и годишната изложба на бургаските фотографи.

„Сигурността в Черно море е на високо ниво заради професионализма на служителите от Граничните полиции на Турция, Румъния, Русия, Украйна, Грузия и България“. Така кметът на община Бургас Димитър Николов приветства участниците в срещата.
„Съществуват отлични възможности за паралелно развитие на морските области по цялото крайбрежие на Черно море в близкото бъдеще. Важна роля в тези процеси имате и вие, тъй като сигурността е важно условие за тяхното успешно осъществяване“, допълни кметът.
В израз на гостоприемство кметът Димитър Николов им пожела да посещават Бургас достатъчно често, за да се грижат за дръвчетата.


Подобни публикации