29

юни

ribbon

Вълшебен спектакъл открива пясъчния фестивал в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп любими приказни и анимационни герои ще видим като обитатели на пясъчния град в бургаския парк „Езеро“ на 2 юли от 21.00 часа. Те са част от зрелищен и мащабен шоу-спектакъл, с който ще бъде открито тазгодишното петото издание на първия у нас Фестивал на пясъчните скулптури.

Едноименният спектакъл е специално създаден за откриването на пясъчния атракцион, което ще бъде извършено в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов.
Повече от 30 артисти ще излязат на 7 сцени, 6 от които разположени около самите пясъчни фигури, за да пресъздадат истински приказен свят.

„Питър Пан“, „Оловният войник“, „Мулан“, „Аладин и вълшебната лампа“, „Червената шапчица“ и „Улица Сезам“ са само част от приказките, включени в грандиозния спектакъл.
Светлинно и огнено шоу, игра на сенки, приказни силуети и колаж на любими сцени от популярни анимационни и игрални филми ще видят още жителите и гостите на откриването, пред които 18-те фигури от пясък ще оживяват една по една.

За незабравимото преживяване ще допринесат музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от СКХГ „Черноморец“ и танцов клуб „Фрея”.
18 скулптори от 9 държави тази година сътвориха 18 фигури от 3 500 тона пясък с образите на любими детски герои. Оригиналните пясъчни произведения ще връщат спомените на малки и големи до 15 септември, а при хубаво време и до октомври месец.


Подобни публикации