20

ное

ribbon

Време е да поискате опрощаване на такса “смет” за неползвани имоти

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

До края на текущата година собствениците на нежилищни имоти могат да подадат декларации за определяне на таксата битови отпадъци за следващата година според количеството им, напомня община Бургас. В този срок могат да се подават и декларации от собственици на имоти, които през цялата следваща година няма да бъдат използвани.

Бланки на декларации могат да бъдат свалени от сайта на общината, или получени на посочения адреса на дирекция МПДТР, където става и подаването им.
Община Бургас напомня още, че заплащането на данъците върху недвижимите имоти и върху превозните средства, както и таксата битови отпадъци, е установено на две равни вноски през годината. Първата е до 30 юни, а втората до 30 октомври. Понеже срокът за втората изтече, нека се знае, че върху всяка просрочена вноска се начислява законната лихва – десет пункта над основния лихвен процент на БНБ.

За улеснение на гражданите, Община Бургас предоставя възможност, освен в касовия салон на ул. „Александровска“ â„– 83, плащания да се приемат и в касите на Териториалните дирекции – ТД „Възраждане“ – к-с „Меден рудник“ /до бл.26/, ТД „Освобождение“ в к-с „Славейков“ /до бл.498, ТД „Изгрев“ в к-с „Зорница“ /бл.47/, ТД „Зора“ – к-с „Лазур“ /ул. „Перущица“ 67/, ТД Долно Езерово, като и в Центъра за информация и обслужване на граждани на ул. „Александровска“ â„–26.
На посочените места могат да се заплатят задължения към община Бургас за данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци; данък върху превозните средства; патентен данък, като е без значение местонахождението на имота, постоянният адрес на задълженото лице или обектът на патентната дейност.


Подобни публикации