26

мар

ribbon

Бургас се учи как го правят евреите

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Делегация от община Бургас посети втория по големина град в Израел и негова неформална столица Тел Авив. Тридневната работна визита бе по официална покана на кмета на израелския град Рон Хулдаи. В рамките на посещението бе положено начало на по-тясно съвместно сътрудничество и бъдещи проекти на Бургас с израелския град Тел Авив, най-вече в сферата на туризма, културата, икономиката и околната среда.

Кметът Николов и заместниците му Красимир Стойчев, Костадин Марков и Атанаска Николова се запознаха на място с модела на интегриран градски транспорт и системата „велосипед под наем“, въведен в Тел Авив. Натрупаните впечатления и всички приложими на бургаска територия практики ще бъдат използвани при изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“ и въвеждането на общинската услуга рент-а-байк по проект „Велосипедният град – модел на модерна градска мобилност“.
Бургаската делегация се запозна отблизо и с реализираната рехабилитация на старото пристанище в Тел Авив и превръщането му в съвременна и атрактивна зона за обществен отдих и рекреация за жителите и гостите на града, каквато се предполага да бъде и «Супер Бургас».


Подобни публикации