26

окт

ribbon

Бургас кани китайски туристи

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургас да стане домакин на българо – китайски туристически форум, на който да бъде представен региона като дестинация за масов и алтернативен туризъм. Това предложи кметът Димитър Николов по време на среща с Негово Превъзходителство Гуо Йеджоу, извънреден и пълномощен посланик на Китай у нас. Идеята е китайските туроператори да се запознаят на място с многобройните възможности за тематични турове и почивки по Южното Черноморие.

„Има предложение от и до летище Бургас да се обслужват полети до Китай. Това ще стимулира освен икономическия и туристическия обмен“, подчерта кмета Димитър Николов. “Близо 80 млн. китайци годишно ходят на почивка в чужбина, част от тях могат да бъдат привлечени да посетят вашия красив град”, заяви Н. Пр. Гуо Йеджоу.
Инвестиционният интерес на китайските компании е насочен основно към инфраструктурни обекти, телекомуникации и преработване на земеделски продукти, допълни посланикът. По-късно дипломатът дари 15 компютъра за кабинета по информатика в СОУ „Константин Преславски“.
„Очаровани сме от този жест. Това дарение ще повиши качеството на обучението ни по информатика“, заяви директорът на учебното заведение Мартин Илиев. В знак на добра воля и желание за сътрудничество в сферата на образованието началникът на РИО Бургас инж. Виолета Илиева и Веселина Таралова – директор на дирекция “Образование” в община Бургас, предложиха в СОУ „Константин Преславски“ да се изучава китайски език.


Подобни публикации