24

юли

ribbon

Бургас има нови почетни граждани

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Още трима бургазлии получиха званието “Почетен гражданин” на днешната сесия сесията на общинския съвет в Бургас. Съветниците удостоиха народната певица Златка Ставрева, преподавателката по изобразително изкуство Златка Бобева и Дончо Жеков Станков със званието „Почетен гражданин на Бургас“.

Златка Ставрева е прочута народна певица, изпълнителка на странджански и тракийски фолклор, наричана “ревностен пазител на традициите, истински радетел за чистотата на българските ритми и характерното странджанско звучене.”
„За мен песента е всичко, омагьосала ме е за цял живот. От нея черпя любов и сила, мъдрост и наслада”, е кредото на Златка Ставрева.

Художничката Златка Бобева е създател на първата в Бъл гария детска школа по батик, който тя ръководи дълги години в ОУ “Братя Миладинови”. По време на управлението на Симеон Сакскобургготски, Златка Бобева бе зибрана за народен представител от листата на НДСВ.

Дончо Жеков е български състезател по борба, свободен стил. През кариерата си се състезава в категория до 62 кг. Най-големите му успехи са европейска титла от “Мадрид ’74″, той е и сребърен медалист от световното първенство “Истанбул ’74″.


Подобни публикации