16

юни

ribbon

Бургаска област “захранва” Гърция с бебета

Майките били млади и от малцинствата

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

80% от жените, които продават бебета си в Гърция са от област Бургас и са от малцинствата. Възрастта им е между 18 и 30 години. Обикновено те са от бедни семейства и са без образование, обособени в рискови райони. Товя съобщи днес в Смлоян комисар Тодор Георгиев – директор на Регионална дирекция „Гранична полиция”, предаде “Фокус”.

Прави впечатление, че жените, които отиват в Гърция, за да продадат бебета си, са добре инструктирани как да се държат, какво да говорят, което говори за съзнателен елемент на участие. Облечени са с прости и широки дрехи, като не носят никакъв багаж. С тях се работи изключително трудно, защото не съдействат на органите на реда, подчерта комисар Георгиев.
Над 90% от случаите на нелегален трафик на хора се установяват на гранично-контролно пропускателните пунктове с Гърция, като за тази граница е характерен и превозът на хора в тайници. Според Георгиев трафикантите и жертвите им стават все по-изобретателни и даде за пример, че на границата е доведен българин в инвалидна количка, задържан за просия в Гърция. Оказало се, че на ден той събирал по 40-50 евро от просия, а на границата в себе си нямал и цент, което показва, че парите се събират от някого в южната ни съседка.


Подобни публикации