7

мар

ribbon

Бургаската полиция подгони пешеходците

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Акция „Пешеходец“ старитар в Бургас. Целта й е да се намалят пътнотранспортните произшествия с пешеходци. В акцията ще бъдат санкционирани пешеходците, които пресичат на различни от определите за това места. За целта служители от сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на междинни участъци, в близост до кръстовища и пешеходни пътеки.

Най-голямо присъствие ще има на най-опасните и ключови улици в града – „Демокрация“, „Стефан Стамболов“, „Цар Симеон“, „Гурко“, „Одрин“ и „Струга“. Рискови участъци са още районът около Новата поща и ул. „Сан Стефано“.
Пътните полицаи ще следят за допускани нарушения и ще налагат глоби по фишове на пешеходците. Стойността на глобата за пешеходец, пресякъл на червен светофар или на неразрешено място е 10 лева.
Бургаският Димитър Николов призова таксиметровите шофьори също да се присъединят към акцията и да подават сигнали за констатирани нарушения и неспазване правилата за пресичане на пешеходни пътеки, съобщиха от общината.
Инициативата е безсрочна и цели да ограничи нелепите инциденти при пресичане на пътното платно, голяма част от които са по вина на пешеходците.
Според статистиката на МВР от началото на годината в Бургаска област са регистрирани 52 случая на ПТП по вина на неправилно пресичащи пешеходци, на които са наложени глоби с фиш . 12 са тежките катастрофи с пешеходци, от които 1 загинал и 11 ранени.


Подобни публикации