1

окт

ribbon

Бургаската болница се похвали с нови опрационни

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Всички девет операционни зали на Бургаската болница са ремонтирани, съобщи началникът на операционния блок д-р Светлозар Георгиев. На пода е поставено антибактериално покритие, което поддържа средата стерилна. За да се запази от наранявания е направено пълно преоборудване на залите – сменени са медицинските шкафове, инструменталните и помощни маси.

Подобно обновяване на операционните не е правено от тяхното преместване от стария корпус преди 15 години. Сред по-важното оборудване са нови хирургични маси и осветление, които са монтирани в две от залите. Поетапно това ще се извърши и в останалите.
От болницата възнамеряват да изградят още една зала, за да разполагат всички отделения със собствени операционни. Плановете включват и нова съблекалня със санитарен пропуск за анестезиологичните и хирургични екипи, за да се гарантира още по-висока стерилност на средата.
Операционният блок се намира на втория етаж в хирургическия корпус и е в непосредствена близост до Отделението по анестезиология и интензивно лечение.
„Това, което е новост са транспортните, хидравлични колички с които пациентът се вкарва от отделението в операционните. Досега тази роля се падаше на болничните легла. Сега те не се използват за това – заменени са от модерни колички с големи колела, подвижни перила и хидравлика. Те много улесняват работата на лекарските екипите при местенето на пациента на операционната маса”, допълва д-Ñ€ Георгиев.
Само за 2011г. броят на операциите извършени в Бургаската болница е 4173.


Подобни публикации