14

май

ribbon

Безплатно преглеждат за разширени вени в МБАЛ-Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

През целия месец юни съдови хирурзи от МБАЛ-Бургас ще преглеждат безплатно пациенти, които смятат, че имат проблеми с вените, съобщиха от здравното заведение. Кампанията за борба с хроничната артериална недостатъчност се провежда със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия, Националното дружество по флебология и Отделението по съдова хирургия на МБАЛ.

Според статистиката страдащите от разширени вени в страната са около 1 500 000 души, но само малка част от тях търсят помощ при специалист.
Разширените вени са прогресивно заболяване и ако не се лекува, в по-тежките стадии води до развитието на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви.
Прегледите ще са всеки понеделник (4, 11, 18, 25 юни) и всяка сряда (6, 13, 20, 27 юни) от 14:30 ч. в к-т 312 на ДКЦ 1 (бившата Първа поликлиника), което се намира на бул. Стефан Стамболов 76. Те ще се извършват от д-р Валентин Василев – началник на Отделението по съдова хирургия в Бургаската болница и колегата му и д-р Огнян Матков.


Подобни публикации