25

окт

ribbon

Артбус № 2019 тръгва по улиците на Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Изрисуван с графити автобус, в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г., тръгва от днес по улиците на града. Той ще се използва като нетрадиционно пространство за бъдещи културни събития, както и като мобилен информационен офис в рамките на цялата кампания, свързана с кандидатурата. Във времето, когато не е ангажиран като място за събития, автобусът ще се движи по редовния маршрут на някоя от градските линии.

Изрисуваните графити показват най-характерното за културата и културния живот на Бургас – Фестивала на пясъчните скулптури, най-голямото музикално събитие на България Spirit of Burgas, фолклорния фестивал, както и изкуствата кино, театър, балет, литература, музика, изобразително изкуство. Автор и реализатор на проекта е един от най-добрите бургаски графити райтъри Иван Янков.
В Деня на будителите, 1 ноември, автобусът ще тръгне на обиколка и в останалите дванадесет града от бургаски регион, които подкрепиха кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година.

Повече за инициативата „Бургас 2019“ може да намерите на официалната фейсбук страница на кандидатурата: https://www.facebook.com/Burgas2019


Подобни публикации