14

мар

ribbon

Ал Кайда издаде женско списание

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Терористичната организация Ал Кайда дебютира на вестникарския пазар с женско списание. То носи името “Аш Шамиха”, което означава “Величествена жена”. Списанието, според думите на издателите, е предназначено за “мюсюлманките – джихадки”.

На корицата на първия брой, издаден в обем от 32 страници, е изобразена жена в черна бурка /нихаб/ с пистолет. Анонсирани са интервю със съпруга на воин на джихада, а също и статии за красотата, домакинството, както и за правилата на исляма и джихада /свещената война/.

Също както популярните светски списания Cosmopolitan и Elle, “Аш-Шамиха” дава съвети за личния живот и за брака. Авторите препоръчват като най-достоен спътник в живота воините на джихада, почитащи традициите на исляма.

За да съхрани кожата на лицето своята свежест и красота, списанието препоръчва колкото се може по-рядко лицето да бъде открито. На мюсюлманката изобщо се препоръчва да не излиза от дома си, освен в изключителни случаи.

Според една от редакторките на списанието – Салеха Юсефа, основната цел на изданието е “просвещаването на жените и привличането им  в борбата с враговете на исляма”.


Подобни публикации