5

яну

ribbon

Нова година – нов късмет

Публикувано в: Апострофи;
От: pointburgas

Нова Година – нов късмет казва българският народ. Но народният гений не уточнява добър или лош ще бъде той.
За радост на жадуващото трансцедентно познание население, в Татковината има доволно количество астроложки, врачки, баячки и прочие паранормални същества. Именно те всяка година бодро ни съобщават какво да очакваме през следващата. Па макар и била тя на дървения Син Кон.
Ако съдим по актуалните прорицателства, 2014 ще прилича на зебра – бяла черта,черна черта, бяла черта, черна черта и така, докато стигнем на зебрата до… гардероба, да кажем.

Ето – кървав атентат в София през май пророкува пред една телевизия гадателката Гюкчен. И много настоя специалните служби отсега да вземели мерки. Според нея – мишената отново щели да бъдат израелци и – каква изненада! – атентатът щял да бъде на оживено място.
Добрата новина за българите пък била, че 2014 била тяхната година на промяната. Каквото и да означава това.

Три колежки на Гючкен пък направиха още по-смела обществено политическа прогноза. До края на месец май в кърпа щяла да ни бъде вързана нова управляваща коалиция от Три големи партии. Кои точно, те скромно не уточниха. Но пък заявиха, че изборите през май щели да бъдат „Три в едно“ – само по себе си твърде енигматично предсказание.

Впрочем, да му бере страха президентът Плевнелиев, тъй като освен за евродепутати и евентуални предсрочни парламентарни избори няма как третият – прозрян от ясновидката Калина – вот да е за друго, освен за държавен глава.
Слава богу, астрологичното трио също видя и нещо добро в 2014 – та. Според езотеричката Николета дори щяло да има прилив на нашенци, които ще се върнат от от чужбина в родината си. Дали те ще лекуват зъбите си тук или ще изкарат лятната си ваканция по Черноморието, екстрасентската не сподели с широката аудитория.

Но пък и трите дами са категорични, че през тази година икономиката ни няма да тръгне напред. Вярваме им абсолютно, тъй като този ноторен факт е известен дори на първокурсниците в УНСС.

Тъжният финансово стопански факт, установен от нашите пророчици се подкрепя и от проучванията на руски астролози. Те са категорични, че удар очаква световните пазари и финанси в края на април 2014-та. Доводът им е, че през тази година ни очакват две лунни и две слънчеви затъмнения. Почти всички са пълни, поради което щели да бъдат много значими и свързани със съдбоносни влияния.

Според въпросните експерти вероятни са неочаквани аварии, разводи, загуби – което специално в България си е едно и също. За да се намалели щетите, трябвало да се избягват пътуванията, хирургичните операции или започването на нов проект.
Ако сте решили да откажете цигарите, най-добре пък било да го сторите на лунно затъмнение.

Сякаш са се наговорили, международните астролози съобщават не новини, а добре познати у нас старини. Например, че и през 2014-та нямало да станем по-богати и парите, както и преди, нямало да стигат.
Според тях причината е във факта, че планетата Плутон щяла да продължава да получава „тежки аспекти“ /казано на паранормален жаргон/ от Уран, планетата на промените и сътресенията. Затова и социалните вълнения от последната година нямало да затихнат.
Също така свободата в интернет щяла бъде свита и контролирана от правителствата. Можело да се очакват прекъсвания в електрозахранването. а данъците ще се повишавали…Чунким ние не си го знаем!

Но пък е приятно когато такъв прочут човек като личният гуру на Мадона по мистичното учение Кабала – Гал Сасон заявява, че българите са станали още по-песимистични, но това е, защото навлизали в състояние на зрелост. Човекът не уточнява кога ще ни е матурата по свободно избираемите дисциплини на живота, но пък е убеден, че в един от предишните си животи е бил именно българин. Завалията…

А най-хубавото е, че независимо от всякакъв вид пророчества и въпреки вграденото в гените му черногледство, нормалният българин си остава умерен оптимист във всяка една ситуация. Защото – знае си той – винаги може да бъде и по-зле.
В крайна сметка 2014-та година е само една от останалите стотина, които – дай, Боже – ни очакват.
Прочие, наздраве за Новата година!


Подобни публикации