17

ное

ribbon

Кмет и PR-академия изхвърлиха лошото

Инициативата на студентите от БСУ е посветена на Никулден

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

Студенти от PR-академията на Бургаския свободен университет и кметът на Бургас Димитър Николов дадоха началото на кампанията “Изхвърли лошото, живей с доброто!”. Идеята на младежите е в навечерието на 6 декември – Никулден и празник на Бургас, всеки да може да се освободи от всичко онова около него, което го потиска най-много, като го напише на листче, като навръх самия ден на св. Николай Чудотворец посланията ще бъдат хвърлени ритуално в морето от Мостика.

Бургаският кмет откри кампанията, като пръв пусна посланието си в специална урна. “Изхвърлям болката на хората, раздялата, болестите, лошия късмет, тревогите, бедствията, изхвърлям всичко лошо, споходило бургазлии”, гласи то.

След него със своите тревоги се разделиха и студентите. “Да изхвърлим болката, завистта и безпаричието.”, си пожела четвъртокурсничката от специалност “Журналистика” Кремена Васева, а колежката й Валерия Белчевска  – да няма намусени хора и дупки по улиците. Бъдещата специалистка по връзки с обществеността Даниела Милкова пожела “Да изхвърлим тъгата и болката в детските очи, защото децата са бъдещето на България!”

Бургаските студенти се надяват, че участниците в кампанията ще станат по-добри, изхвърляйки лошото в морето и пречистени ще посрещнат светлите коледни и новогодишни празници. Специалните урни са поставени както в общината и Бургаския свободен университет, така и в осем бургаски училища.
Самото изхвърляне е директно взаимствано от притчите за Св. Николай Чудотворец  и има пречистващ характер. Събраните послания ще бъдат поставени в специално изработен за случая съд от тесто, за да се разтвори във водата и да не се замърсява морето.
Кампанията далеч не е ограничена само с жителите на Бургас, а е отворена за всички българи, включително и живеещите в чужбина. Всеки желаещ може да  изпрати своето послание на адрес izhvyrliloshoto@abv.bg, за да зихвърли лошото и да заживее с доброто!
Младиге хора от Бургаския свободен университет се надяват, че тази проява ще стане една от непреходните традиции в отбелязването на празника на св. Николай Чудотворец.


Подобни публикации