21

май

ribbon

Хотелиери блокират Слънчев бряг

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Собственици на хотели в Слънчев бряг предвиждат протестни действия. Хотелиерите са дали двуседмичен срок на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в който от там да предприемат мерки. В противен случай собствениците ще затворят околовръстния път на Слънчев бряг.

„Най-важното ни искане е най-накрая да се уточни инфраструктурата на курорта къде отива, дали в общината или към акционерното дружество „Слънчев бряг”, посочи Георги Николчев, член на УС на Съюза на собствениците, цитиран от «Фокус».

Ще бъде изпратена декларация от хотелиерите до Министерството на икономиката. В средата или края на юни са възможни протестни действия, ако не им бъде обърнато внимание. „Най-неприятното нещо за хотелиерите е, че в момента плащаме такси и данъци и към община Несебър и към „Слънчев бряг” АД. Този проблем трябва да се реши”, категоричен е Николчев.

„Слънчев бряг” АД търпи загуби от неплатени от хотелиери такси инфраструктура, заяви Мария Михалева, изп. директор на „Слънчев бряг” АД. Това е и една от причината за наложените данъчно ревизионни актове през последните години. „В същото време дружеството търпи големи загуби от реакцията на определени членове от Съюза на собствениците, които саботират одобряването и даването на разрешение за поставянето на временните поставяеми обекти, за които имаме одобрена схема от МРРБ”, посочи Михалева.


Подобни публикации