2

мар

ribbon

Млади и по-млади таланти “взривиха” “Страшимиров”

Уникален концерт на ученици и учители възхити бургаското училище

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Истински фурор предизвика уникален концерт в бургаското училище “Антон Страшими-ров”. Ученици и учители заедно пяха и танцуваха в концерт под наслов “Планини ще повдигнем, когато сме заедно”.


Инициативата на Ученическия съвет на основното школо, част от програмата за превенция на агресията в училище, ентусиазира както възпитаниците, така и техните педагози.
“Оказа се, че не само децата ни са талантливи, но и че голяма част от колегите притежават ярки артистични таланти.”, казва Соня Делишменова, училищният психолог.
Тя признава, че в началото е имало съмнения в успеха на начинанието, но постепенно ен-тусиaзмът е обзел толкова ученици и преподаватели, че се е наложило планираните дуети да прераснат в квартети, за да се даде поле за изява на всички желаещи.
“Искахме да покажем, че отношенията в училище могат да бъдат и приятелски, не само професионални. Поначало целта беше децата да развият уменията си за общуване помежду си, но ефектът се мултиплицира с включването на учителите.”, пояснява Делишменова.
Подготовката за концерта започва от декември 2010 година. Екипите трябва да се сработят, за да представят програмата си подобаващо. Изборът на репертоар е дело на самите изпълнители, ограниченията пред които са единствено индивидуалните им възможности.
На финала резултатът е възхитителен. Млади /учителски/ и по-млади /ученически/ таланти обраха аплодисментите на ентусиазираната публика. Концертът предизвика такъв интерес, че се наложи само в рамките на една седмица да претърпи две издания, за да имат възможност да го видят колкото  може повече възпитаници на ОУ “Антон Страшимиров”.
20 ученици от пети до седми клас и 17 техни учители представиха танци, песни и пантомима, подплатени с много артистичност и ентусиазъм на сцената в актовата зала на училището. Бурно подкрепяни от многобройната публика, те показаха как изкуството и духовността могат да бъдат мост между поколенията и да обединят деца и възрастни в стремежа към повече толерантност и етичност във взаимоотношенията.


Подобни публикации