31

яну

ribbon

“1 000 стипендии” стартира утре

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

От утре до 15 април трябва да си подадат документите всички желаещи да кандидатстват в конкурса “1 000 стипендии” ученици. Те трябва да са редовни ученици от VI до Ð¥I клас за тази учебна година. Това е петото издание на конкурса, организиран от фондация “Комунитас”. Идеята е да се поощрят деца с интерес в обучението и с талант в различни области.

Финансовите поощрения са разделени на основна стипендия за специални умения, задълбочени знания и отлично представяне в конкурса и стипендии за изключителни умения. Основната стипендия включва 500 лв. за цялата учебна година. Още 200 лв. се дават като кредит за книги. Стипендиите за изключителни умения и талант са двойни – 1000 лв. за учебната година и 400 лв. кредит за книги.

Фондацията отпуска и поощрителната стипендия: 200 лв. кредит за книги, право на консултации и на участие във форума на “1000 стипендии”.

Фондацията подкрепя и деца в неравнопоставено положение – поне 40% от избраните ученици. Ще бъдат включени деца от семейства с месечен доход на член от семейството под 200 лв., сираци и деца, отглеждани в домове.


Подобни публикации