2

дек

ribbon

Холандският посланик води Дядо Коледа и фирми в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas


Големи холандски компании, заети в сферата на индустрията проявяват инвестиционен интерес към новата Промишлена зона на Бургас. Това стана ясно по време на среща на Н.Пр. Карел ван Кестерен, посланик на Холандия у нас и кмета на Бургас Димитър Николов. До момента 4 фирми са заявили намерения да установят бизнеса си в новата индустриална зона, възползвайки се от изключително атрактивните условия, които им предлага общината.

„Интересът на холандските фирми е конкретен и става въпрос за големи обекти“, заяви посланикът. Негово превъзходителство Карел ван Кестерен получи уверението на Николов, че за такива големи инвеститори община Бургас ще предложи допълнителни преференции за закупуване, наем или разсрочено плащане на терени в зоната.
Представители на холандския бизнес са заявили интерес да инвестират в компании, ангажирани в управлението на водите и отпадъците.
По-късно дипломатът и кметът посрещнаха холандският Дядо Коледа – Синтерклаас на пристанище Бургас. Белобрадият старец пристигна с кораб и бе посрещнат от тълпа от ентусиазирани малчугани.


Подобни публикации