2

дек

ribbon

Бургазлии пометоха руснаци

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Осем на шест за българския отбор е резултатът от първия приятелски мач между бургазлии и рускоговорящата общност в Бургас за купата на списание „Болгарский дом”. Срещата се игра на първи декември вечерта на терена на спортен комплекс „Каменица Арена” с любезното съдействие на домакините Милен Георгиев и Георги Чиликов.

Бургазлии бяха изведени на тревата от капитана Костадин Марков – зам.кмет на община Бургас, а в отбора бяха класни играчи като зам.-областният управител Атанас Терзиев, изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров, общинският съветник Димитър Людиев, журналистите Николай Великов и Красимир Калудов, шефът на футболен клуб „Мастер” Мартин Бошнаков, звездата от футболните отбори „Нефтохимик” – Бургас и „Тобол” – Казахстан Станимир Димитров.
Руският отбор пък излезе след капитана си Дмитрий Ефимкин, който застана на вратата. Ð’ отбора влязоха студенти от Русия и Украйна, живеещи в Бургас бизнесмени, както и един московски зет. Звездата на отбора беше централният нападател Милен Георгиев, познат от съставите на „Нефтохимик” – Бургас и „Динамо” – Петербург. Друга звезда на терена беше съдията на мача – международният футболен рефер Георги Виделов.
Още от първите минути на мача стана ясно, че купата няма да падне лесно в ръцете на който и да е от двата тима. Футболистите направиха атрактивна и силна игра, на моменти на съдията Виделов се налагаше да всява ред с помощта на картони. Още в стартовите минути на първото полувреме домакините поведоха с три гола на Марков, Славов и Бошнаков.
Безспорна заслуга в активната игра имаха двамата вратари. Ефимкин, школуван в „Зенит” Петербург, направи няколко ефектни изпълнения. Николай Великов, който пазеше българската врата, спаси най-мощните удари на нападателя Милен Георгиев.
През втората част гостите за отрицателно време застрашиха победата на домакините с два бързи гола. Особено бурно беше аплодиран вторият гол, вкаран от Милен Георгиев, който почти разкъса мрежата на противниковата врата. Това амбицира българския тим и Славов направи страхотен хеттрик, докато защитата в лицето на Калудов, Терзиев и Димитров стопираха руските нападатели. Превъзходство над противниковия отбор отбелязаха и Людиев, Бошнаков и Станимир Димитров в средата.
Отново силни минути за гостите бяха двете дузпи, изпълнени от Дмитрий Ефимкин и Валерий Еремеев.
Резултатът от осем на шест за българския отбор се оказа без значение, тъй като и гости, и домакини, играха на терена от желание единствено да бъдат заедно и да затвърдят приятелството си. По тази причина купата на списание „Болгарский дом”, връчена на победилия български отбор от управителя на холдинг „Виртус” Александър Образцов, ще остане в руския тим и ще бъде изложена в ресторант „Ретуш”, където се събира рускоговорящата диаспора в Бургас.


Подобни публикации