26

окт

ribbon

Библия ще получи всеки бургаски учител за 1 ноември

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Всеки учител в Бургас ще получи като подарък от общината по една библия в навечерието на Деня на народните будители. Луксозното издание е на Светия синод на Българската православна църква, а книжното тяло, корицата и подвързията са правени в Китай. По любопитно стечение на обстоятелствата точно днес в Бургас на посещение бе китайският посланик у нас.

В Бургас тази година програмата, посветена на 1 ноември – Деня на народните будители ще стартира още на 29 октомври с награждаване на победителите в ІV-я Национален литературен конкурс за учители-творци, организиран от издателствата „Анубис“ и „Булвест-2000“ със съдействието на община Бургас.
На следващия ден – 30 октомври, от 14.00 часа в зала № 1 на Младежкия културен център бургаските учители по история ще представят мултимедийни презентации на тема „Нашите народни будители“, създадени от техните ученици от V, VI и VІІ клас.
Малко по-късно, от 16.00 часа в зала № 1 и малка зала на Младежкия културен център – Бургас ще бъде открита изложба с произведения на преподаватели по изобразително изкуство и ще бъдат прочетени откъси от издадени творби на учители по български език и литература.
Организатори на проявите са община Бургас и Общински детски комплекс – Бургас.


Подобни публикации