10

яну

ribbon

“Златната топка” – за Меси

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Лионел Меси спечели за втора поредна година “Златната топка”. Изненадата е пълна, след като за сигурен победител се считаше Шави Ернандес. Дори някои медии изпревариха събитията. Тройката в борбата за отличието се допълваше от още един футболист на Барселона – Андрес Иниеста.

“Благодаря за аплодисментите. Да си призная, не очаквах да спечеля тази вечер. Щастлив съм, че съм тук с моите приятели. Това е много специален ден за мен. Искам да разделя този момент с приятелите и съотборниците ми. Без тях и моя треньор нямаше да съм тук. Искам да я разделя с хората, които са ме подкрепяли, с феновете на Барселона и всички аржентинци. Благодаря на цяла Аржентина.”

Церемонията по награждаването се състоя в Цюрих. За първи път тя беше връчена под името Златната топка на ФИФА”. През лятото президентът на световната централа Сеп Блатер и издателите на “Франс Футбол” решиха да се обединят.

На гала вечерта присъстваха още българската легенда Христо Стоичков и селекционерът на България Лотар Матеус. Камата е носител на трофея от 1994 година, докато германецът беше победител три години по-рано.

Интересното е, че от 1989 година никой не е печелил приза два поредни пъти. През 1988 и 1989 Марко ван Бастен грабва “Златната топката”.


Подобни публикации