13

ное

ribbon

Шведски хотел настанява гостите си по дърветата

Първите четири апартамента вече са монтирани

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

В горите на Северна Швеция бе открит хотел, чиито стаи в буквалния смисъл на думата висят по дърветата, съобщава сайтът Inhabitat. Идеята на проекта идва от шведски документален филм, разказващ за трима градски жители, решили да се върнат към природата и заедно построили къща върху дърво.

Засега на разположение на гостите са четири стаи и също такава “висяща” сауна. Още два апартамента трябва да бъдат качени нависоко в най-близко време.
Дизайнът на всяко “гнездо” е индивидуален, защото всяка стая е проектирана от различен архитект. Например, има стая, която отвън представлява куб с огледални стени. В хотелските стаи може да се стигне по стълба или по естакада. Във всяка има подово отопление, тоалетна и умивалник, а на покрива на една от тях има открита тераса.
Като строителен материал за хотела е използвана предимно местна дървесина. Помещенията се сглобяват на земята, след което се вдигат и фиксират със специални пръти. Собствениците на хотела планират в билзките пет години да го разширят до 24 стаи, сред които и такава във вид на летяща чиния.


Подобни публикации