26

май

ribbon

Христос е издъхнал на 3 април 33 г. н.е.

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Американски и немски геолози твърдят, че са определили точната дата на смъртта на Исус Христос, след като са направили анализ на сеизмичната активност в района на Мъртво море, съобщава агенция KAI.
Джеферсън Уилямс (Jefferson Williams) от организацията “Сюпърсоник геофизикъл” (Supersonic Geophysical) заедно с колегите от Немския център за геологически изследвания Маркус Шваб (Markus Schwab) и Ахим Брауер (Achim Brauer) заявяват, че разпъването и смъртта на Христос са станали в петък, 3 април 33-а година от нашата ера.

Учените съпоставили сеизмичните данни с текста на Новия завет и с астрономическите наблюдения. Хронологията на земетресенията около Мъртво море показала, че районът, който е разположен например на 20 км от Ерусалим, е бил особено сеизмично активен през 31 г. до новата ера, а също между 26 и 36 година след новата ера, допълва БГНЕС.

Едно от земетресенията е станало, когато Пилат Понтийски е бил прокуратор на Юдея. В същото време смъртта на Исус по това време се потвърждава от четири Евангелия и текстове на римския историк Тацит.

Описаната в Евангелията тъмнина, настъпила след смъртта на Христос, американският учен Уилямс обяснява с пясъчните бури, които са чести в този регион.


Подобни публикации