8

дек

ribbon

Фенове на Асандж хакнаха два сайта

Пострадаха” Мастъркард” и шведската прокуратура

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Поддръжници на основателя на „Уикилийкс” Джулиън Асандж хакнаха уебсайтовете на „Мастъркард” и шведската прокуратура, съобщи „Ройтерс”. Наскоро „Мастъркард” прекрати предоставената услуга за набиране на дарения за поддържането на „Уикилийкс”. Представители на компанията не бяха открити за коментар. Ð’ момента уебсайтът не е достъпен.

От шведската прокуратура пък са се обадили в полицията за атаката. „Разбира се, всеки ще се досети за връзка с „Уикилийкс”, но не можем да го потвърдим”, заяви редакторът на уебстраницата на прокуратурата Фредрик Берг. Уебсайтът е останал затворен от вчера вечерта до тази сутрин. Ð’ момента Джулиън Асандж е в лондонски затвор, където ще остане най-малко до 14 декември. Той бе арестуван по международна заповед за арест, издадена от шведската прокуратура по обвинения в сексуални престъпления, и очаква екстрадиране в Швеция.

Един от адвокатите на Асанж твърди, че и двете жени, обвинили Асанж в изнасилване, са пращали SMS-и и са публикували туийтове, с които са се хвалели със своето завоевание, след предполагаемите “изнасилвания”.

Една от обвинилите Асанж в изнаслване, Ана Ардин, може да има “връзки с финансирани от САЩ, анти-Кастро и анти-комунистически групи”, обявиха Израел Шамир и Пол Бенет в CounterPunch. Докато е била в Куба, Адрин е работила с “Las damas de blanco” (“Жените в бяло”), феминистка анти-Кастро група. Професор Михаел Зелцер отбеляза, че групата е ръководена от Карлос Албрето Монтаньер, за когото има данни, че е свързан с ЦРУ


Подобни публикации