8

фев

ribbon

Умаров лично наредил взривяването на “Домодедово”

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Бунтовническият лидер на ислямистите в Северен Кавказ Доку Умаров лично е заповядал да бъде извършено терористичното нападение на московското летище “Домодедово”, при което загинаха 36 души, а над 100 бяха ранени. Ð’ появилия се в интернет видоезапис той оправя нови заплахи.

Записът е направен на 24 януари, в деня на кървавия атентат. Ð’ него Доку Умаров предупреждава, че такива нападения ще има и в бъдеще, като по думите му, стотици са готови да жертват живота си при подобни акции в името на Аллах. Според бунтовническия лидер експлозията в “Домодедово” е в отговор на репресиите и убийствата на мюсюлмани не само в Северен Кавказ, но и в целия ислямски свят.

“Не бих искал да се пролива толкова много кръв и да има толкова много жертви”, заявява Доку Умаров и се обръща директно към властта в Москва с искането Русия да се опомни и да напусне Кавказ.

Днес на специално закрито заседание в долната камара на руския парламент ръководителите на силовите ведомства докладват за разследването на атентата в “Домодедомо” и за действията, които се предприемат, за да няма подобни терористични нападения.

Същевременно на бюрото на президента Дмитрий Медведев вече се намира подготвеният от шефа на Федералната служба за сигурност списък с длъжностните лица, които трябва да понесат своята лична отговорност за това, че миналия месец не са предотвратили кървавата атака на кавказките сепаратисти.


Подобни публикации