1

ное

ribbon

Супергерои окупираха “Уолстрийт”

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Ð’ навечерието на Хелоуин “супергерои” окупираха „Уолстрийт” в рамките на протестната акция срещу едрия бизнес. Протестиращите бяха облечени в костюми на известни комиксови и филмови супергерои, както и на традиционни злодеи. Акцията им бе в рамките на протестите, започнали още през септември под надслов “Окупирай Уолстрийт”, и предшестваше ежегодния парад за Хелоуин.

Протестите „окупирай Уолстрийт” започнаха в Ню Йорк на 17 септември, а по-късно се пренесоха и в други градове, включително Лос Анджелис, Маями, Ню Джърси и столицата Вашингтон. Протести се проведоха и в редица европейски страни. Протестиращите се обявиха против безработицата, както и срещу политиката на съответните власти и финансови институции, определяйки я като „финансов тероризъм.”

Протестите в италианската столица се превърнаха в едни от най-масовите от всички проведени в десетки страни в Европа и Азия. В Рим се стигна до жестоки сблъсъци между демонстранти и полицаи, запалени бяха десетки паркирани коли, счупени бяха витрините на много магазини. В резултат на тези инциденти пострадаха над 130 човека, а общо нанесените щети за града възлизат на около 5 милиона евро.


Подобни публикации