31

окт

ribbon

“Слънчеви” таблети iPad за учениците в Зимбабве

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Учениците в Зимбабве скоро може да се сдобият с таблети iPad, захранвани със слънчева енергия. Правителствената инициатива ще се възползва от целогодишното слънчево време в страната, за да подобри образователния процес, пише GreenTech.bg.
Apple и правителството на Зимбабве са започнали преговори за съвместно начинание, целта на което е да намали цифровото разделение между селските и градските райони на африканската страна.

Наскоро в Париж се е състояла среща между министъра на образованието, спорта, изкуствата и културата Дейвид Колтарт и висши мениджъри от Apple. Все още обаче не е подписано споразумение между двете страни, уточнява местното издание Zimguardian.

Разчита се, че iPad ще подпомогне образователния процес в бедните училища в Зимбабве. Много от тях нямат дори базови компютри. Таблетите iPad, приемани за връх на технологията в момента, ще са изключително атрактивен помощник на учители и ученици.

Правителствената програма предвижда създаване на селски училища от нов тип, които разчитат на слънчева енергия, таблети от Apple и микропроектори в обучението на децата. Очаква се първите пилотни проекти на програмата да бъдат пуснати в началото на следващата година.


Подобни публикации