31

окт

ribbon

Пълненето на резервоара – опасно и за здравето

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Да си напълниш резервоара догоре е рядко срещано явление тези дни, най-вече защото подобно действие създава дупки в портмонето, докарващи директно главоболие на собствениците му. Но има още една директна причина, която може да ви разболее – не психически, а физически, предупреждава Auto-press.net.

Става дума за дръжките на маркучите по колонките, които се оказват сред най-мръсните неща с които се сблъсквате през ежедневието си.
Последното изследване на професионалистите по чистота от фирмата Kimberly-Clark Professional сочи, че дръжките са благоприятно място за развитие и преживяване на бактерии и вируси. Оказва се че те са по-мръсни дори от перилата на публичните ескалатори и апаратите за паркиране.
Мръсотията се натрупва по дръжките съвсем естествено, защото никой не ги почиства, въпреки че през деня стотици ръце ги хващат. Изследването извършено в градовете Атланта, Чикаго, Далас, Ел Ей, Маями и Филаделфия са показали далеч над нормата натрупвания на аденозин трифосфат. Самият той по себе си може да ви разболее, но в същото време изследването доказва и наличието на животински и растителни натрупвания, наличие на на бактерии и плесени, някои от които могат да предадат сериозни зарази.
Специалистите препоръчват при зареждане да използвате собствени ръкавици или мокри кърпички и да си измиете ръцете след като приключите със зареждането. Ако пък искате пълна сигурност, по-добре изчакайте служителите в бензиностанцията да ви заредят колата.


Подобни публикации