22

ное

ribbon

Президентът на Гамбия бе обявен за „чудотворец“

Яя Джаме лекувал СПИН с мехлем - собствено изобретение

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Министърът на здравеопазването Тамсир Мбове потвърди, че президентът на страната е чудотворец, предаде “Асошиейтед прес”, цитирана от “Канал 5″. Той има за задача да избира пациентите, които ще лекува президента Яя Джаме. Ръководителят на страната изрази своята увереност, че ще получи четвъртия президентски мандат на изборите на 24 ноември. На него просто не му трябва кампания, след като цялото население на Гана вече знае, че той е чудотворец.

Още по-любопитно е, че Джаме е обявил и приемен ден за идващите при него за лечение. Така например в четвъртък той лекува болните от СПИН, докато в събота-страдащите от астма.

Президентът на Гамбия подчертава пред кореспондента на “Асошиейтед прес”, че е излекувал 100% от всички болни от СПИН, дошли на преглед при него.

Той дори не скри и медикаментите, които използва за лечение. Според него, най-важното е мехлема, който болните трябва да употребяват. Джаме не крие, че той е негово производство.

Все още обаче липсват независими тестове дали неговите пациенти действително са болни от СПИН преди лечението и дали наистина са излекувани след няколкото сеанса изкарани при президента на страната.

Иначе гамбийският президент е известен със строгото си отношение към хомосексуалистите. Преди време той изпрати до тях заплаха, че ще им реже главите.

“Амнести Интернешънъл” от своя страна го обвинява, че именно той е отговорен за изчезването на 1000 селяни, върху които е изпробвана въздействието на “вълшебна напитка”. Досега в страната са изчезнали десетки журналисти.

Близо 67% от населението на страната живее с по-малко от 1,25 долара на ден. Откакто започна да управлява страната, той е вложил стотици милиони долара в изграждането на пътища, училища и болници. Яя Джаме е на 46 години, и е на власт от 1994 година. Той започва да управлява Гамбия след преврат. По неговите думи, само Господ може да го накара да си тръгне от властта.
Яя Джаме обича да бъде наричан “Ваше превъзходителство” и се кичи с много титли – той е президентът шейх професор алхаджи доктор Яя Джаме и титлата “крал” ще му дойде много добре.


Подобни публикации