18

авг

ribbon

Най-богатият писател на света се казва Джеймс Патерсън

През 2012 г. той ще издаде 17 книги за 150 милиона

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Американският писател Джеймс Патерсън за втора година оглави класацията за най- високоплатения писател в света, според Forbes.От април 2010 до април тази година Патерсън е заработил 84 млн. долара. Това е два пъти повече от номер втори в рейтинга романистката Даниел Стийл – 35 млн. долара. На трето място се класира легендарният майстор на фантастиката Стивън Кинг с 28 милиона.

Списанието отбелязва, че и през следващите години едва ли някой би могъл да изпревари Патерсън – за 17-те книги, които ще бъдат издадени през 2012 година, писателят гарантирано ще получи около 150 милиона.

Успехът на писателя се обяснява на първо място с неговата активност на пазара на електронните книги-той стана първият автор, който продаде 1 млн. копия на своите произведения в цифров формат. 64-годишният Патерсън е признат за един от най-добрите майстори на трилъра. Неговите най-известни бестселъри са цикъла за американския психолог Алекс Крос, четирите му романа за детектива Майкъл Бенет, както и световно известният сборник „Женски клуб за разследване на убийствата”.


Подобни публикации