8

ное

ribbon

Лейди Гага с най-много отличия от MTV

Американски студенти ще я изучават в специална програма

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Очакван триумф постигна Лейди Гага на церемонията за европейските музикални награди на MTV в Мадрид. Обявена за най-добра певица на годината, 24-годишната Лейди Гага бе удостоена също с наградите за най-добро поп изпълнение и за песен на годината за “Bad Romance”. През септември в Лос Анджелис Лейди Гага получи осем от музикалните награди на MTV за видео, включително за най-добър видеоклип за “Bad Romance”.

Лейди Гага изпревари значително съперницата си – 25-годишната Кейти Пери, която се задоволи с наградата за най-добър видеоклип за “California Gurls”. Церемонията бе предавана на живо по цял свят и проследена според MTV от 46 милиона зрители. Водеща бе актрисата от “Отчаяни съпруги” Ева Лонгория.
Лейди Гага не присъстваше в Мадрид – тя се появи по видеовръзка от Букурещ, с лимонено жълти коси и полупрозрачна рокля. Само една от 12-те награди бе присъдена на европейски изпълнители – германския състав “Tokio Hotel” бе отличен за най-добро изпълнение по MTV.
16-годишният канадски певец Джъстин Бийбър получи наградата за най-добър певец. Отличени бяха също Еминем – за най-добър хип-хоп изпълнител – и Кеша, Linkin Park  спечелиха в номинацията  ”Най-добро концертно изпълнение”. Thirty Seconds to Mars  спечелиха в категорията  “Най-добър рок изпълнител, като изпревариха Ози Озбърн, Muse, Kings of Leon и Linkin Park.
Наградата за “Най-добър нов артист на годината” отиде при Кеша. Певицата се удостои с това звание, изпреварвайки имена като  Plan B, Джъстин Бийбър, Джейсън Деруло и B.o.B. Групата Bon Jovi получи почетната награда на MTV за четвърт вековна кариера.
Дни преди церемонията по връчването на наградите стана ясно, че американски университет въвежда специалност “Лейди Гага”. От януари университетът в Южна Каролина ще предлага курс, посветен на певицата.
Управата на учебното заведение обосновава решението си така: „Идеята на всичко това е да се разнищи социологическото обяснение за славата на Лейди Гага“.
Самият курс е предложен от преподавател по социология, който вярва, че самият предмет е единствен по рода си в Америка. Той бил заинтригуван от певицата, когато видял нейно изпълнение в шоуто на Джей Лено. Дори създал собствен фен сайт, посветен на поп иконата. Сега притежавал над триста нейни записа и се е срещал с идола си пет пъти.
И всичко това породило идеята, че младите хора трябва да са запознати с това „Какво значи да си известен в наши дни“.


Подобни публикации