29

апр

ribbon

Кралската сватба се случи

Младоженците станаха херцози на Кеймбридж

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Внукът на британската кралица принц Уилям и неговата избраница Кейт Мидълтън си казаха “Да” на тържествена сватбена церемония в лондонското Уестминстърско абатство, предаде Би Би Си. 28-годишният Уилям и 29-годишната Кейт си размениха брачни обети пред близо 2000 гости в абатството и пред милиони телевизионни и онлайн зрители.

Те бяха официално обявени за съпруг и съпруга от Архиепископа на Кентърбъри Роуън Уилямс, духовния лидер на Англиканската църква. Както се очакваше, само Уилям постави пръстен на ръката на Кейт. Британският принц няма да носи брачна халка подобно на дядо си, херцога на Единбург.

Двойката застана пред олтара, докато църковният хор пееше „Guide Me O Thou Great Redeemer“. Кейт не обеща „да се подчинява“ на съпруга си, следвайки прецедента на покойната му майка, принцесата на Уелс Даяна, която обеща само „да обича, подкрепя, да уважава и да се грижи“ за принца на Уелс. Големият миг на Хари настъпи, когато той успешно подаде пръстена на Уилям, без да го изпусне. След това хорът изпя „Love Divine, All Love`s Excelling“.

Принц Уилям беше направен херцог на Кеймбридж на сватбения си ден от кралица Елизабет II, а Кейт Мидълтън ще стане херцогиня на Кеймбридж, след като стане негова съпруга, предаде АФП. От Бъкингамския дворец съобщиха, че титлите на принц Уилям сега ще станат херцог на Кеймбридж, граф на Стратън и барон на Карикфъргъс.


Подобни публикации