26

юли

ribbon

Капитан Америка стана Капитан Русия

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Ð’ центъра на Москва се появиха плакати с неизвестен произход, изобразяващи руския президент Дмитрий Медведев с костюма на американския супергерой Капитан Америка, но с надпис “Капитан Русия, Първият Господар” и подпиращ се на голям IPad 2, съобщи Франс прес.

На плаката Медведев е със синьо-червено-белия костюм на известния комиксов герой, чийто филм “Капитан Америка, първият Отмъстител” излиза по екраните в цял свят през юли и август. Ð’ него се разказва историята на хилав младеж, който с таен научен проект е изкуствено превърнат в свръхсилен защитник на американските идеали.

Ð’ предишен подобен плакат бе имитиран филм на Джеймс Бонд. На него премиерът Путин бе показан с оръжие в ръка и надпис “Ð’Ð’ ще ви прикрие.”

Анонимният творец на тези плакати през май беше разпространил и фалшиви реклами на луксозен търговски център в Москва, на които фотомонтаж показва Медведев и Путин един до друг по тенис шорти и фланелки. Тогава правителството нареди на столичната община да свали плакатите.

Тайнственият автор бе разпространил и плакати на либийския лидер Муамар Кадафи, чиято страна е обхваната от гражданска война. На тях надписът гласеше “Търся жилище”.


Подобни публикации