13

ное

ribbon

И жените вече са дефицит на планетата

Недостигът им е по-страшен от глобалното затопляне

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Населението на Земята достигна седем милиарда, но все още демографите са недоволни. Според тях, през следващите десетилетия на планетата ще се появят  „нации от ергени“. През последните години в света се раждат   рекордно малко момичета, пише британският вестник The Telegraph. Въпреки факта, че населението на Земята продължава да нараства, съотношението между новородените момчета и момичета не е в полза на последните. Това притеснява много демографи, които вярват, че недостигът на жените през следващите десетилетия може да има върху човечеството е не по-малко забележим ефект от глобалното затопляне.

В света средно на всеки 100 жени бебета се раждат между  104 и 106 момчета. Според учените, в страните, където всяка година се раждат повече момичета, отколкото момчета – са   само изключение, които потвърждават правилото.
Такива страни са Индия и Виетнам (112 момчета на 100 момичета), Китай (120 момчета на 100 момичета), Азербайджан, Грузия, Сърбия, Босна.   Например в Индия, хората традиционно има се иска да имат бебе от мъжки пол. Стига се до там, че по време на ултразвуково изследване, когато родителите  научат, че има  о момиче, те решават да се  прави аборт. Поради това, по света умират всяка година около 160 милиона женските ембриони.

В Китай липсата на възрастни жени   доведе до факта, че гражданите в търсене на булки започват да емигрират във Виетнам и Корея. Много решават да търсят семейно щастие на Запад, или, като алтернатива, да се запознаят с чужди жени в интернет и ги убедят да се преместят  в Китай.
Какви последствия може да донесе на света неравномерното сътношение между двата пола е трудно да се предскаже, казват демографите. Някои учени прогнозират, че тайната полигамия    може да стане популярна дори в страни, където в момента не се практикува изобщо. Други казват, че индустрията на секс туризма в следващите десетилетияще ще нарасне до небивали размери.
Експерти на ООН наскоро публикуваха  документ, в който пише, че неравномерното полово съотношение в света е пряко свързано с увеличаването на имиграцията и търсенето на проституция. Конспиролози вярват, че дисбалансът между броя на мъжете и жените на планетата ще доведе до нови войни.
Властите в Индия и Китай наложиха забрана на абортите, заради пола на детето, но официални представители признават, че този закон се прилага много зле.


Подобни публикации