2

ное

ribbon

Историк предрече война в Европа през 2018 г.

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Британският историк Доминик Сандбрук предвижда, че през 2018 г. силната криза ще доведе до война в Европа, предаде “НетПрес”. Според неговото мнение Франция ще нападне Германия, руски танкове ще влязат в Латвия, а части на германската армия ще нахлуят в Гърция.

След изявлението на германския канцлер Ангела Меркел, че разпадането на еврото може да доведе до нова война в Европа Сандбрук заяви, че “войната, разбира се, е преди вратата ни” и че тя ще започне на 29 октомври 2018 г., пише “Дейли Мейл”.

Той прогнозира, че през февруари следващата година протестите срещу мерките за икономии в Гърция ще се превърнат в улична война и че месец по-късно Гърция ще обяви, че се оттегля от еврозоната. Това ще доведе до крах на европейските фондови борси, а германците ще използват това за да започнат “окупация на Гърция”.

През лятото на същата година ще започнат и проблеми в Италия. Масови протести в големите градове ще се превърнат в истински бунт на народа и Силвио Берлускони ще изпрати войска, за да може да въведе ред. Но когато първите бомби ще почнат да падат върху банките в Рим, Милано и Торино, Берлускони ще поиска помощ от Европа.

На неговия призив ще се притече Никола Саркози, който ще изпрати 15 000 френски гарнизон в помощ на италианския премиер.

През юли 2012 г. пък трима души ще загинат при експлозия на бомба в банка във Франкфурт, а месец по-късно 15 души ще бъдат убити в Дъблин. През септември същата година в няколко експлозии в Лондон ще загинат 36 души.

Но и 2013 г. няма да бъде по-добра. На последната среща на върха в Брюксел през март 2013 г., по-малките европейски народи ще се противопоставят на германските искания да приемат още по-строги мерки за икономии. Напрежението в цяла Европа ще продължи да расте.

“Скинарите” ще вземат работата в свои ръце, смята Сандбрук. Това според него ще стане в Мадрид и Будапеща, така че чужденците и имигрантите там ще станат жертви на насилия.

През пролетта на 2014 г. в Испания при кървави демонстрации ще бъдат убити 63 души, но обществото вече ще бъде въвлечено от събития, които се случват на изток от страната.

Кризата в Латвия ще достигне своя връх, безработицата ще бъде повече от 35 на сто, а всеки трети жител на страната ще бъде по националност руснак, докато икономическото разочарование скоро ще се превърне в междунационален конфликт. На 12 август 2015 г. след няколко дни кървави безредици по улиците на Рига, руската армия ще премине границата с Латвия.

“Руснаците дойдоха да върнат мира”, ще заяви през 2015 г. Владимир Путин в Латвия.

През лятото на същата година Саркози, смятайки че той е в основата на “прераждането на Наполеон”, ще промени френската Конституция така, че да може да бъде избран за трети път президент. Освен влошаване на отношенията между Франция и Великобритания, в този регион ще се стигне и до сблъсъци между валонците и флраманците.

На страната на Франция ще бъдат Испания и Италия, а британците ще останат съвсем сами, защото САЩ ще ги “напуснат”.


Подобни публикации