2

авг

ribbon

Иван Иванович е вездесъщ

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Ð’ Санкт Петербург данъчните служби могат да се похвалят е куриозен рекорд. Градът е шампион по брой на държавни организации и фирми, където като ръководител е посочен Иванов Иван Иванович: за Русия като цяло тези организации са 1169, от които 23 в Москва, а 747 са в Петербург, пише вестник „Деловой Петербург”.

Данните са почерпени от системата СПАРК, чрез която се осъществява достъпът до единния държавен регистър на юридическите лица ЕГРЮЛ. Информацията в нея се подава направо от Федералната данъчна служба. Освен това базата данни се попълва от Росстат /статистическата служба/, Централната банка и други органи.

При това на въпрос на вестника от петербургската данъчна служба са отговорили, че в момента действат само пет такива организации, ръководени от Иванов. От техническата служба на СПАРК обаче не могли да тоговорят, защо при тях фигурират 150 пъти повече такива фирми.

Когато журналисти от вестника са прозвънили фирмите от списъка, то те не открили нито един истински Иванов Иван Иванович. Навсякъде отричали, че такъв човек някога е работил при тях


Подобни публикации