16

юли

ribbon

Жените станаха по-умни от мъжете

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

IQ на жените е по-голям отколкото при мъжете. Такова заключение прави световно известният професор в Университета на Отаго в Нова Зеландия, Джеймс Флин, в хода на изследването си. Уникалността на събитието се крие във факта, че мъжете са отстъпили пред жените в тестовете за нивото на интелигентност за първи път в историята.

Според Флин, чийто изследвания в областта на динамиката на IQ в различни страни са получили международно признание, преди жените изоставали от мъжете само с няколко точки. Въпреки това, през последните години това изоставане е елиминирано. Сега коефициентът на интелигентност при жените е сравним с този на мъжете, а в някои страни по-слабият пол е по-силен. Изследванията са базирани на тестове в Европа, САЩ, Канада, Нова Зеландия, Аржентина, Естония, Австралия.
“През последните сто години нивото на интелигентност на мъжете и жените стабилно се увеличава, но жените се развиват по- бързо. Това е последица от съвременния живот. Сложността на съвременния свят развива нашето интелектуално ниво” – твърди Джеймс Флин.


Подобни публикации