14

май

ribbon

Българин обезглави жена в Тенерифе

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Туристите гледаха с ужас днес, докато обезумял нападател с мачете отряза главата на жена и побягна с нея по улиците на популярния испански курорт Тенерифе, съобщава местната преса, цитирана от БГНЕС. През февруари българинът е бил изписан от психиатрична клиника, където е бил настанен след непредизвикано нападение срещу мъж на улица в града.

Убиецът нападна 62-годишната жена с мачете, без да промълви и дума в оживен търговски център в Лос Кристианос, в Тенерифе, около 10.25 ч сутринта. Според ВВС жертвата е британка. От местната полиция твърдят, че жестокото убийство е извършено от бездомен българин, който е бил регистриран за различни престъпления.

Свидетели на бруталната касапница заявиха, че мъжът след това е побягнал от магазина с отрязаната глава в ръцете си, а кръвта на жертвата продължила да се стича по земята. Охранителите в мола настигнали мъжа на улицата и го свалили на земята, докато изчакат пристигането на полицията. Нападателят е следял няколко дни жената, която или е работила в магазин, или е посещавала мола, в дните преди ужасяващото убийство.

„Паркирах автомобила си пред супермаркета и видях мъжа, който излизаше от мола с нещо окървавено в ръцете си“, заяви свидетел на бруталната случка пред местното радио. „Беше глава. Той я държеше в ръцете си. Охранителите го преследваха, а той я хвърли на земята и тогава те го свалиха долу“, допълни той.

Свидетелят заяви, че главата се е търкулнала по земята, докато заподозреният е бил арестуван. „Видях го как тича по улицата. Първоначално си помислихме, че носи изкуствена глава“, заяви друг свидетел. Полицията съобщи, че бездомен българин, с криминално досие, е бил арестуван по подозрение в убийство. Бяха изнесени противоречиви данни дали оръжието на убийството е било мачете, меч или дори шпага. Засега не е известно дали мъжът има връзка с жертвата. Не е известно и дали семейството на убитата жена е било информирано за злощастния инцидент. Жертвата на убиеца, чиято самоличност до този момент не е била разпозната, е работила в мини-маркет в търговския център „Валдес“, в центъра на Лос Кристианос.


Подобни публикации