11

дек

ribbon

Барса отново ликува на “Сантяго Бернабеу”

Каталунците за пореден път отнесоха “белия балет” на негов терен

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Барселона отново затвърди превъзходството си в Примера дивисион и за пореден път зашлеви големия си опонент Реал Мадрид в седмото издание на „Ел Класико” за 2011-та, завършило 3:1 за европейския клубен шампион.

Въпреки фамозния старт на „белия балет” и откриването на резултата от страна на Карим Бензема още в 24-ата секунда, контролът върху събитията на терена постепенно се пренесе в редиците на каталунците.

С епизодично избухване на Лео Меси през първата част равенството беше възстановено – аржентинецът подаде към Алексис Санчес, чийто диагонален изстрел от границата на наказателното поле матира Касияс за 1:1.

След почивката „блауграна” хладнокръвно устоя на опитите да бъде разпечатана вратата на Виктор Валдес за втори път, след което нанесе втория си удар, макар и с помощта на щастлив рикошет – в 53-ата минута Шави стреля от около 20 метра, топката се отклони от Марсело и заблуди Икер Касияс, оплитайки се в мрежата му – 1:2.

Вместо Кристиано Роналдо да изравни в 65-ата минута, оставен сам да разстреля с глава Валдес почти от упор, гостите от столицата на Каталуния организираха перфектна контраофанзива, за да покачат аванса си – Даниел Алвеш центрира прострелно отдясно и връхлитащият Сеск Фабрегас не прости на Касияс – 1:3.

Така Жозе Моуриньо записа осма загуба от тима на Барселона и в личната си статистика няма отбор, срещу който да е регистрирал повече поражения (в интерес на истината на второ място е Ливърпул с 5 победи над Специалния).

Въпреки прогнозите за доминация на Реал на „Сантяго Бернабеу”, „белият балет” отново демонстрира предишни слабости и задълбочи комплекса си от Барса – само 1 победа в последните 12 мача срещу „блауграна”, и то след продължения във финала за Купата на краля.

Двубоят приличаше на първия мач за Суперкупата на Испания, с разликата, че тогава Реал откровено превъзхождаше врага си на терена, докато сега ситуацията бе съвсем различна, макар и каталунците да не са мачкали противника си.

Барселона вече се изравни по точков актив с кралския клуб – и двата колоса на Примера имат 37 точки, но шампионите имат мач повече, заради участието си на Световното клубно първенство.


Подобни публикации