9

дек

ribbon

„Моите права-задължения на европейски гражданин”

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Проектът „Моите права- задължения на европейски гражданин” по програма „Младежта в действие” към Европейската комисия, администрирана в България, бе представен от Бургаския детски и младежки парламент.Той е продължение на успешно реализиран проект през 2009 година.”Моите права на европейски гражданин”.

„Ние решихме, че работата с нашата организация е крайно недостатъчна и затова привлякохме още три града – Кърджали, Видин, Казанлък.
Проектът ще започне с определени действия, с които ще убедят младите хора и гражданското общество, че в обединена Европа има не само с права, но и задължения”, заяви координаторът Таня Новакова.
Акцентът в дейностите ще падне на институцията „Обществен посредник”, който ще има ангажимента да бъде и ментор, и център на мониторинговите дейности по проекта. „Проектът ще засегне и насилието, видимото безразличие на обществото за това, което се случва в него и паралелно ще се реализират в останалите области”, допълни Новакова.
Крайният срок за приключване на проекта е месец юни. Тогава на младежки форум с присъствието на представители на четирите области ще се отчетат резултатите и ще се мултиплицира дейността на останалите области на страната.
Целта на проекта е да се възпита у младите хора умения за отговорности пред обществото.


Подобни публикации