27

авг

ribbon

Чуждестранни студенти ще проговорят български в БСУ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Студенти от Германия, Полша, Унгария, Чехия, Белгия, Турция и Португалия от днес изучават български език в Бургаския свободен университет. Младите хора ще се обучават по 6-7 часа дневно в продължение на един месец, след който ще учат за няколко месеца в различни български висши училища. Програмата предвижда още запознаване с българския национален бит и култура, с исторически и природни забележителности в Бургаския регион, посещение на редица културни прояви.

Подобен подготвителен курс за студенти по програмата за академичен обмен Еразъм БСУ провежда за шеста поредна година. По традиция той бе открит от зам.-ректора проф. дпн Галя Христозова, която привества младежите и им пожела след месец да си общуват на български език.
На откриването ще присъства и Боряна Клинкова, която е първата Еразъм студентка на БСУ. Във връзка с честванията на 25-та годишнина на програма „Еразъм“ в Европа тази година, Боряна Клинкова бе избрана от Европейската комисия за Еразъм посланик на студентите от България. Тя е възпитаничка на Бургаския свободен университет, завършила през 2002 г. специалност „Приложна лингвистика“.


Подобни публикации