4

май

ribbon

Харвард и MIT ще обучават безплатно

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Представители на едни от най-авторитетните висши училища в света – Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт /MIT/ на пресконференция обявиха старта на съвместен проект за дистанционно обучение- онлайн EDX. Това се съобщава на интернет страниците на образователните институции и на самия проект. Според представители нa университите, те подготвят истинска революция в онлайн обучението, правейки го свободно, безплатно, с високо качество и максимално достъпно.

Под онлайн обучение идеолозите на проекта разбират не само видео курсове от лекции, а цял комплекс от дистанционно обучения, включително тестове, обучаване в групи и контрол от преподавателя. За да постигнат това, авторите на EDX планират да специален софтуер, не само контролиращ целия процес на обучение, но също така анализиращ поведението на участниците, с цел подобряване на съществуващите програми, включително и задочни занимания. Този софтуер авторите обещават да е безплатен и призовават други образователни институции да го използват.
pЗа разработката на EDX всяка от институциите е отпуснала $ 30 милиона.
Чрез проекта се планира да се привлекат до един милиард студенти от целия свят. Образованието в EDX ще бъде безплатно, а студентите, които са завършили добре и искат да получат сертификат ще трябва да внесат малка такса.


Подобни публикации