4

сеп

ribbon

Учители в Свети Влас скочиха срещу директорката си

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Основното училище в Свети Влас може да започне учебната година без учители. Това обявиха в писмо до медиите педагози от ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”. Според тях причината е изпълняващата длъжността директор на школото Чубрина Стефанова. Недоволните от нея са изпратили сигнал в просветното министерство.

“Съобщаваме Ви, че учебната година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методии” в Свети Влас е на прага на провал. Причината е, че временно изпълняващата длъжността директор на училището Чубрина Стефанова уволнява и наказва безпричинно дългогодишен учителски персонал. Най-отговорно заявяваме, че повече не можем да търпим Стефанова да накърнява личното ни достойнстово и да търпим непрестанния психически тормоз от нейна страна. Обстановката в училището е нетърпима, а страха от уволнение е обхванал всички преподаватели. Със сигурност знаем, че директорката цели да се обгради с нискоквалифицирани кадри и близки хора, които да са й верни.
За начина на управление и саморазправа в училището от страна на Стефанова изпратихме сигнал до министъра на образованието и науката проф. Д-Ñ€ Анелия Клисарова. Ако министерството не вземе бързи и адекватни мерки рискуваме учебната година да започне без учители, много разочаровани и разстроени ученици и родители.”, пише в писмото.


Подобни публикации