7

яну

ribbon

Учебната година – от 1 септември

Сдружение поиска връщане към традицията от преди 90 години

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Сдружение “Професионален форум за образованието” предлага учебната година да започва от 1 септември, а ваканцията за Коледа и Нова година да е от 16 дни. Ваканции по девет дни трябав да има и през всеки два учебни месеца , съобщи председателят на сдружението Юрий Анджекарски.

Предложението за този нов модел на ритмично редуване на периоди на учене и почивка през учебната година е изпратен на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.
С връщането на началото на учебната година от 1 септември щяла да се възстанови прекъснатата традиция от 1921-1922 г. Новият график предлага да има ваканции от девет дни през ноември, около 1 ноември, както ваканция от последните почивни дни на февруари до първите почивни дни на март.
Третата ваканция се предлага да бъде от последния уикенд на април до първите почивни дни на май, или от 1 май до първия понеделник след 6 май, за да влязат и двата празника във ваканцията. Графикът предвижда, както и досега, учебната година да завършва на 15 или 30 юни.


Подобни публикации