24

сеп

ribbon

Университет “Проф. Ас. Златаров” откри новата академична година

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

1 222 първокурсници заеха от днес своите места на студентските банки в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Те ще се обучават в 29 акредитирани специалности на три факултета и три колежа. „Поздравявам студентите за избора на учебно заведение, като им пожелавам една успешна и ползотворна реализация на полето на знанието. Чрез обучението се стремим да повишаваме качеството на образование и да градим знанията на нашите студенти по пътя на професионалното им развитие”, заяви пред новите възпитаници ректорът на висшето училище проф. дтн Петко Петков.

През кандидатстудентската кампания най-предпочитаните специалности за степените „Професионален бакалавър” и „Бакалавър” бяха в направление „Здравни грижи” – «Помощник-фармацевт», «Рехабилитатор» и «Медицинска сестра». За 70 места в тези три специалности по време на класацията подадоха документи 393 кандидати.
Продължава записването на кандидат-студенти в магистърските програми, което ще продължи до 26 септември. За първа година ще се приемат магистри по специалиста “Стопанско управление”, с направление “Управление на ресурсите при добива, транспорта и преработването на нефт и газ”.


Подобни публикации