21

окт

ribbon

Три абитуриентки на Руската вече са студентки

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Отлично се справиха и двата отбора на Гичназията за чужди езици ‘Васил Левски” Дванадесетото национално състезание по природни науки и екология, което се проведе в събота и неделя в Бургас. Теодора Иванова -12 б и Даниела Ничева -11 б представиха проект на тема: „Опръстеняване и следене на есенна миграция на пойни птици на Атанасовско езеро“.

Момичетата бяха оценени от националната комисия в състав седем университетски преподаватели от СУ “Св. Климент Охридски”, ШУ “Еп. К. Преславски”, ЮЗУ “Неофит Рилски”, БАН, ВВМУ “Никола Йонков Вапцаров”-Варна и др. поставиха на момичетата оценка Отличен 5,75. Теодора и Даниела получиха и Голямата награда на публиката.
Камелия Кьосева и Нур Ал Сабах – 12 б клас представиха проект на тема “Училище на бъдещето”, който демонстрира сигурен и поносим за здравето и околната среда източник на енергия и е реално решение на два практически проблема – как да намалим емисиите на парникови газове и как да увеличим дела на възобновяемата енергия.
Момичетата бяха оценени от националната комисия с Отличен 5,50.
Тъй като по статут резултатите от националното състезание за учениците от 12-ти клас се признават за кандидатстване във ВУЗ, Теодора, Камелия и Нур на практика вече са студентки.


Подобни публикации