14

яну

ribbon

С екскурзия наградиха победителите в ОУ “П.К.Яворов”

Догодина празниците на патрона ще бъдат цял месец

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Тридесет и шест възпитаници на бургаското основно училище “П. К. Яворов” бяха зарадвани вчера със специална награда. Училищното ръководство ги награди с екскурзия до Варна за показани високи резултати в проявите по повод патронния празник на школото.

Церемонията по закриването на “Яворови дни 2010” започна с рецитал на шестокласници по произведения на големия български поет. След това директорът Стоян Георгиев връчи почетни грамоти на класиралите се от първо до трето място в иитердисциплинарното състезание, литературния конкурс и конкурса за рисунка, както и купи на отборите-победители в спортния турнир. Обявяването на наградата за индивидуалните победители изненада децата, тъй като до последния момент тя бе пазена в тайна.

“Оказа се, че една седмица е прекалено малко за провеждането на Яворовите дни. Просто защото колегите имат много хубави идеи, децата също приветстват тези идеи, но трябва и време, в което да се реализират. Затова догодина най-вероятно празничните прояви в чест на нашия патрон ще бъдат в продължение на един месец.”, заяви директорът Стоян Георгиев, който специално благодари на учители и ученици за активното участие в празниците.

Според него най-интересната проява е било интердисциплинарното състезание, тъй като в решавания от близо 200 ученици от втори до седми клас тест е имало въпроси от всички основни изучавани дисциплини, което позволява да се види капацитета на всяко едно дете.

“Радостно е, че много деца се включиха, при това те не знаеха каква е наградата – ние го решихме преди една седмица. Но децата обичат състезанието, обичат да се съревновават. Обичат и популярността – всяко нещо, което се направи, се отразява в нашия училищен вестник. И те си търсят снимката там, търсят името си. Същото важи и за сайта на училището, където тепърва започваме да качваме повече информация. Те знаят, че когато са се представили добре в някакъв конкурс или състезание също ще бъдат упоменати.

А и когато се запознавах с класовете, аз им казах, че страшно много уважавам отличните ученици, а насърчението има за тях голямо значение.”, убеден е директорът.

Дните на патрона са и подходящ повод възпитаниците на училището да научат повече за творчеството и житейския път на големия български поет, чиито творби не са в програмата на основното образование. В часа на класа педагозите направиха специални презентации, учениците посетиха и  Регионалната библиотека, също носеща името на Яворов.


Подобни публикации